4 augustus 2006

Doc Let - Paradise Resort (5/5)

Uitzicht vanuit ons huisje, klik voor grotere foto.Na een lange maar mooie treinreis van 11 uur kwamen we 's avonds aan in Nha Trang, dat één van de bekendste badplaatsen van Vietnam is. Hier werden we opgehaald door een taxichauffeur die ons naar Paradise Resort reed, een plaatsje 50 km. ten noorden van Nha Trang.

Mooi uitzicht over zee, en in de verte vissersbootjes. Het was midden in de nacht toen we aankwamen, en we hadden geen idee hoe het er eigenlijk uit zou zien. Doc Let werd ons aangeraden door Dung, een Vietnamese man die ons geholpen heeft met het boeken van de reis. Toen we wakker werden de volgende dag, wisten we waarom! Het was er echt ongelofelijk mooi... de zon scheen, het water was schitterend blauw en met de palmen erbij kon het niet beter.

Andrew en ik drinken een lokaal tap biertje, Bia Hoi, bijna gratisBij het ontbijt ontmoetten we de Austalische familie, the Pollards, die we op de boot in Halong Bay hadden leren kennen. Hardstikke aardige mensen, Andrew en Leanne die samen met hun twee kinderen, Cam(eron) en Ryan (12 en 8 jaar) al 5 maanden aan het reizen zijn. Na in Amerika en Europa te hebben rondgereisd zijn ze nu alweer een tijdje in Azië. We hebben af en toe wat gekaart, en zoals op de foto te zien is, ook weleens een biertje samen gedronken.

Hier de hele groep op de laatste avond.Ook was er een groep Hollanders waar we veel mee "opschoten", Daniëlle, Rinske, Tim en Carmen. We leerden elkaar aardig kennen, omdat we elke dag 's morgens, 's middags en 's avonds samen salade met knoflook aten ;-). Het eten zat bij de prijs ($ 30,- voor ons hele gezin!!) in, en er was geen ander restaurant in de buurt, vandaar. Verder was er gratis fruit en water de hele dag. Een flesje bier kostte $ 0,55, dus dat is voor iemand die gewend is aan Deense prijzen bijna krimineel... Daarom werd het af en toe erg gezellig ;-).

Louise leest over 7 goede gewoontes, maar praktiseert de 8e.Dat was heerlijk, na drie weken elke avond een eetgelegenheid zoeken gewoon geroepen worden op het strand, en daarna maar aanschuiven. De eigenaar, Vladimir (Chery), was een 79 jarige Kroaat die 4 zoons heeft, de oudste 54 en de jongste 5 (!) jaar. Een speciale man, die alles wil regelen en getrouwd is met een Vietnamese vrouw van 34 jaar. Hiernaast Louise (ook 34), genietend op het strand met een goed boek.

Een trotse Kristine en een slaperige Walter.Louise en Vera kregen regelmatig massage, die vonden dat heerlijk. Kristine en ik waren niet zo geduldig en gingen liever een potje kaarten - of gewoon lekker effe liggen. Op de foto hiernaast een trotse Kristine met haar nieuwe schoenen. Ik doe een tukkie op de achtergrond.

Ryan en Vera op het voordek, genietend van het opspattende water.We zijn ook nog een dagje met alle mensen die in Paradise Resort woonden wezen varen en snorkelen. Ook al was het snorkelen niet zo geweldig, hadden we toch een prachtige dag, zoals de volgende foto's mischien laten zien.

Klein vissersdorpje, drijvend op zee.We kwamen langs een vissersdorpje - op het water, en Vera, Ryan en Cam genoten van het opspattende water van de boot en vonden ook het zwemmen lekker. Het eten werd vers gevangen en smaakte ook erg goed. Kortom, een mooi dagje.

Alles kan vervoerd worden op een scooter - leve Vietnam!Aan alles komt een eind, zo ook aan onze mooie vakantie. De 27e juli vertrokken we met het vliegtuig naar Ho Chi Minh city (Saigon), waarvandaan we verder vlogen naar Bangkok en Kopenhagen. Helaas hadden we een beetje pech onderweg, waardoor we 12 uur te laat in Kopenhagen aankwamen, en daarom met een bus naar Aalborg moesten. Dat was minder. Maar alles bij elkaar was dit een prachtige vakantie. We kunnen Vietnam van harte aanbevelen!

Mochten jullie (Rinske, Daniëlle, Tim en Carmen) dit lezen, dan zien we mekaar mischien in het najaar in café de Vingerhoed in Utrecht!

Geen opmerkingen: