11 juli 2006

Noord Vietnam (2/5)

Kristine en Vera voor ons huisje. De afgelopen dagen hebben we in het noorden van Vietnam gezeten. De eerste twee dagen woonden we in Topas Ecolodge (http://www.topas-eco-lodge.com). Prachtige plek met uitzicht over bergen en een groot dal met wat kleine dorpjes (links ons huisje - mooi). Na die eerste twee dagen gingen we een wandeltocht maken van 3 dagen.

Even een korte pause om te schuilen voor de regen en wat te drinken.Het was een hele belevenis voor de meiden - en dus ook voor ons. We wandelden langs rijstvelden, zwommen in een rivier en overnachtten in een lokaal huis. We hadden een gids bij ons en twee mannen die onze bagage en eten meesleepten. Ons eten was voor de eerste dag o.a. kip - en dus hadden de dragers een levende kip meegenomen, die een half uur voor het eten werd geslacht.

Stammeleden proberen ons van alles te verkopen.De meiden wisten dat de kip geslacht moest worden en vonden het wel een beetje zielig. Maar ze wilden toch zien hoe de kip geslacht en gevild werd. Het eten was tijdens de hele tocht erg lekker. Foto links is onderweg genomen, in een klein cafe waar leden van lokale stammen proberen ons wat te verkopen :-).

Wat een uitzicht. Hier wordt rijs geoogst.Op dit moment zit ik in een bloedheet internet cafe in Sapa. Vanavond om 21.30 vertrekken we met de trein weer terug naar Hanoi, waar we gelijk door gaan naar de kust, naar de "Ha Long Bay". Hier gaan we drie dagen rondvaren - het schijnt daar erg mooi te zijn.

Ik ga nu proberen om m'n moeder te bellen via Skype, dat ik net heb gedownload.

Het beste :-)

Groeten
Walter
Kristine in de trein op weg van Hanoi naar Sapa
Hier overnachtten we. Er was een hond waar Vera en Kristine gek mee waren. Waarschijnlijk het kerstdiner 2007 ;-)Louise & de kinderen in de rijstvelden

Meisje van 6 jaar dat past op haar kleine broertje. Terwijl pa en ma aan het werk zijn zorge de jongens voor de waterbuffels en de meisjes voor de kleine kinderen.

Geen opmerkingen: