6 augustus 2010

Eerste weekend na lekker vakantie

Kristine en ik op de Vurt
Nou de eerste week zit er weer op. Het is altijd lastig om weer te beginnen, na twee weken met een horizontale lijn qua hersen aktiviteit.

Na een WK week in NL en twee weken in Blokhus zit het er weer op. Gelukkig liggen er een paar leuke koncerten in het "verschiet" - een mooi oud Nederlands woord. Allereerst een U2 koncert op 15 augustus in Horsens (DK) en op Louise's verjaardag een super gaaf koncert met Marillion en Deep Purple in Hamburg. Beide groepen heb ik sinds 1995 niet meer gehoord... er is dus een deel in te halen.

Ik verheug me vooral op Marillion - toch een groep waar ik altijd van heb genoten. Moest even wennen aan de toen nieuwe zanger, Steve Hogart (Geloof ik), maar vond de eerste albums met hem wel mooi. Gek dat "de liefde" een beetje is verlopen sinds die tijd.

Het wordt erg gaaf, omdat ik erheen ga samen met Marc, van Geffen en Hof - de laatste twee luisteren beide naar de voornaam Erik. De oude hokkers! Helaas ontbreken er een paar, maar ook zonder hun wordt het erg gezellig. Voor het eerst sinds vele jaren dat we weer als hokker op stap gaan. De laatste keer was ergens aan het begin van dit millennium, toen we gingen vissen op het mooie eiland Als. Nu gaan we slapen in een "homovriendelijk" hotel in Hamburg (staat op hun website). Dit geeft natuurlijk de vrije loop voor echte hokker fantasie... Gelukkig schrijft men ook dat de kamers "geluiddicht" zijn - nou's da's te hopen. Ik zal schrijven hoe het ging... Maar eerst komt U2!

Voor de rest gaat alles goed hier. Vera deed vandaag mee aan een paarden dressuur ding (geen flauw idee hoe zoiets in het Nederlands heet). Was leuk om te zien. Ze wil niet vast gaan paard rijden omdat ze niet van vaste afspraken houdt (van wie zou ze dat nou hebben...). Vanavond gaan we eten bij de moeder van Louise en Jørgen.

Ik zal 's kijken of ik nog een leuke aktuele foto kan vinden!

Ajuu!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Vergeet niet het onvergetelijke Doors concert in Kopenhagen! Wat eigenlijk ook een Hokkers-concert was.

Anoniem zei

Volgens mij was dat The Cult die het hele "Love" album speelden! Was inderdaad prachtig Hokkers concert...